Församlingar i Sydsudan skulle vilja fortsätta mediekampanjen rikstäckande

Hälsningar från Sydsudan, kära systrar och bröder i Kristus! Det är en stor ära och ett privilegium för mig att berätta om mediemissionskampanjen Kraft till förlåtelse i republiken Sydsudan år 2018.

Mediekampanjen var unik och kraftfull och tog ett helt annorlunda tillvägagångssätt för att förkunna och sprida evangeliet om förlåtelse, fred, kärlek och harmoni mellan människor.

Detta budskap var särskilt viktigt i republiken Sydsudan, eftersom landet politiskt hade gått igenom en mycket kritisk tid som ledde till att folket stred mot varandra.

Mediemissionskampanjen kom till oss vid rätt tidpunkt och vi tackar och prisar Gud för det. I vårt land har vi sett frukten av mediekampanjen Kraft till förlåtelse. För närvarande sänder den rikstäckande radiokanalen på nytt berättelser om livsförvandling som delades ut via soldrivna ljudapparater. Då och då sänder också den rikstäckande TV-kanalen dessa berättelser i repris. Det har en väldigt stor inverkan på många människors liv i vårt land.

Många har frågat mig varför mediekampanjen inte kunde fortsätta. Jag har sagt till dem att det finns vissa hinder för att fortsätta kampanjen, men förhoppningsvis kan den fortsätta en dag. Mediemissionskampanjen har haft en mycket positiv inverkan på folkets liv i Sydsudan.

I en rekommendation sade människor till mig att de önskar att kampanjens verkningsområde skulle utvidgas till att omfatta hela landet. De önskar också att den skulle fortsätta mer än ett år. Församlingar i Sydsudan är verkligen tacksamma för att våra bröder och systrar stödde mediekampanjen. Jag vet att ni gav gåvor av hela ert hjärta och vi är verkligen tacksamma. TACK!

Mitt namn är Manuel Netanya och jag är pastor. För närvarande arbetar jag i Juba stift i Sydsudans episkopala kyrka.

Må Gud välsigna er!

Hani Henein / Ari Talja

 Ett stort tack för dina förböner och stöd till stadskampanjer!  Enligt dina möjligheter kan du stödja MedieMissionens kommande mediekampanjer i olika länder via denna länk.