Ett brev från krigszonen i östra Ukraina

MedieMission International bistår barnhem och flyktingfamiljer i krigszonen i östra Ukraina. Vi finansierade också byggandet av ett hönseri vid Azovska havet för att tillhandahålla mat till barnhemmet. Genom barnhemmets verksamhet har mer än 3 000 barn tagits hand om under åren. Grundaren och ledaren till verksamheten är MedieMissions samarbetspartner Gennadij Mohnenko.

 

 

 

I april fick vi från Gennadij ett brev där han säger:

– Kära Hannu, Laura och alla MedieMissions medarbetare! Det är mycket svårt för mig att skriva detta brev. Jag vågade inte skriva det förut. Jag har alltid varit tacksam för att våra långsiktiga personliga relationer inte bygger på ekonomiska förhållanden. Till denna dag har jag inte bett dig om någon ekonomisk hjälp för min stora familj, men nu är jag tvungen att be om en sådan hjälp.

 

 

Svåra tider

– I dag har många av mina pojkar som växte upp i vårt barnhem blivit arbetslösa. De har familjer och bor i hyreslägenheter. Jag vet inte vad som kommer att hända om två eller tre månader. Den stunden har kommit att vi inte har råd att köpa matvaror till barn, åldringar och mödrar med sina barn. Jag fruktar att det blir ännu svårare tider.

Tyvärr bor vi inte i ett land som Finland, även om jag vet att det inte är lätt där heller. Vi tackar Gud för att vi har ett hönseri vars byggande ni har finansierat. Förutom kycklingar, har vi också fått några smågrisar, getter och vaktlar. Redan det är ett enormt mirakel för oss!

 

Växthus

– Nu är det mycket viktigt att bygga ett andra växthus. I mitten av april öppnade vi växthuset på 50 x 100 meter för grönsaksproduktion, men vi behöver ett växthus till.

Det är mycket viktigt för att vårt “Piligrim”-centers barn, mödrar, flyktingar, handikappade och åldringar ska klara sig. Ett nytt växthus kostar 10 000 euro att bygga.

Det är obekvämt för mig att be om hjälp trots våra ganska nära relationer. Vi har ju till och med delat samma logi medan granatattacker pågick i byn Sjirokino.

 

Omringad av Ryssland och coronaviruset

– Jag förstår att vi alla har tillräckligt med problem i dessa tider. Vi har här rysk aggression på ena sidan och coronaviruset på andra sidan.

Om du kan hjälpa oss är vi verkligen tacksamma. Men om du inte kan är vi alltid tacksamma över ditt stöd under alla dessa svåra år.

Det viktigaste är att du tar hand om dig själv och dina nära och kära och är frisk. Varma hälsningar till Laura från oss. Många hälsningar till ditt team också!

Din vän Gennadij Mohnenko

 

– MedieMission International har ordnat två storstadskampanjer i Ukraina, den ena i landets huvudstad Kiev och den andra vid Svartahavskusten i Odessa.

En tredje mediemissionskampanj förbereds i krigsområdet i östra Ukraina. På grund av reseförbud och stängda gränser under epidemin har mediekampanjen skjutits upp till hösten.

Tack för att du ber för vår goda vän Gennadij Mohnenko som gör ett fint arbete. Om du har möjlighet att hjälpa honom och vara med i byggandet av växthuset kan du ge ditt bidrag på vår sida Ge en gåva via denna länk (Ändamål: Största behovet).
Må Gud skydda dig och välsigna dig rikligt!


Hannu och Laura Haukka och hela MedieMissionens team